jobb och sånt

Ja, för att uppdatera lite snabbt.. Jag har blivit erbjuden en 80% tjänst på min praktikplats. Jag borde jubla, men det känns inte bra. Lönen för det första, är under alla rimliga gränser. För det andra pressades jag att skriva under kontraktet utan att ens få diskutera saken med den andre chefen. Det var helt sjukt, det kändes jättejobbigt! "Skriv under nu. Jag vill helst att du gör det nu. Skriv nu"
För det tredje stod det flera månader längre provanställning än vi pratat om tidigare - och för det sista - varför börjar inte tjänsten gälla förrän tionde april? Jo, för att de vill ha mig där varje dag fram tills dess gratis. Och det måste jag, eftersom praktiken fortfarande gäller. Och den 10 april börjar påskhelgen vilket leder till noll kronor i lön en vecka till efter det. Det känns inte alls bra faktiskt, och jag tycker dessa känslor är berättigade.

En bra grej däremot är att min handläggare på arbetsförmedlingen anmält mig till ett annat jobb via jobzone, och de verkade väldigt intresserade av att anställa mig tydligen! Så antingen lägger jag fram det som argument för att höja lönen på stället jag är nu, eller så tackar jag helt enkelt nej och tar det andra jobbet. Om de hör av sig förstås :)

Jag har även hämtat ut mina matteböcker nu. Så nu måste jag börja plugga också. Urk. Jag ska nog ta en titt på det nu med en gång...

Spelningar

Jag ogillar egentligen konserter. Sist jag var på en spelning och tänkte på hur jävla mycket jag hatade det var på någon festival för ett par år sen. Att känna hur syret faktiskt på allvar är likamed noll är det värsta som finns. Det är omöjligt att andas! Sen gnider alla sina extremt svettiga armhålor mot mina kinder som alltid råkar vara i just den nivån.
Förutom det så hör jag inte musiken. Alltid ska det stå minst fem asfulla grabbar och vråla sönder mina trumhinnor. Sen hoppar de också så jag inte ser någonting. Det är med andra ord helt värdelöst.
MEN
Det finns några artister jag verkligen, verkligen, verkligen skulle vilja se live.
John Legend och Michael Jackson.
På lagom avstånd såklart. Eller längst fram. Helst längst fram.

Någon jag också skulle vilja se live är Stephen Lynch, under lite annorlunda former än ovan nämna. Helst sittande med en kall öl i handen på ett schysst hak i London. Typ nu.

Drömma går ju, eller hur?

Jag älskar dåliga förlorare






my precious


Mitt hjärta känner känslor jag inte trodde fanns. Du lär mig vad kärlek är, varje dag.
Vi fortsätter vara vi, va?

fina minnen



Jag vet inte med dig, men när jag går ut en bakissöndag efter snöstorm och kan tycka mig minnas att jag lovat att skotta, och möts av en halvmeter snö över hela gården kan jag inte känna annat än "Jag är verkligen lyckans guldgosse!"

Tack gud för våren!

tidsfördriv

Ta fram din mobil och gå till inkorgen. Svara på frågorna genom att fylla i första raden från dina sms. Första frågan blir första raden i ditt senaste sms osv.


1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? - Det går bra.
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? - Mmmm, sa jag.
3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? - Haha, allt var mitt fel med andra ord? ;)
4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende? - Älskling, skulle du vilja vara gulligast i världen o köpa mig en dosa Grov white på vägen hem?
5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? - Snygging!
6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? - God eftermiddag vännen.
7. Vad vill du höra mest av allt? - Va kul att höra:)
8. Vad kommer bli dina sista ord i livet? - Haha, tråkigt på jobbet eller?
9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom? - Saknar dig bara.. flåt om jag väckte dig sötnos, sov sötast

pussel

Var fan kan jag hitta pussel av Jan Van Haasteren här i Umeå? Jag hittar många nätbutiker, men jag vill ha ett NU! Pussel is the new black.

malå

Jag vill till Malå.

Jag fick mail imorse av min kusin Sara... hon är fjorton år. Fjorton år!! Vad hände? nyss var hon femochetthalvt och jag var det bästa som fanns. Vi käkade glass och klättrade i träd. Jämt. När vi inte byggde kojor dvs. Hon bor i Malå. Hon skrev att hon saknade mig - och jag saknar ju henne. Jag vill till Malå nu innan snön är borta och åka i backen. Köra skoter. Grilla korv. Lyssna på tystnaden. Höra farfars klocka ticka - och ringa högt varenda timme. Vakna till när klockan är 05.30 och farfar står och kokar gröt. Äldre människor har en tendens att vakna tidigt.
Jag tror jag ska ringa till pappa och fråga om inte vi kan åka dit snart.
Tanken har slagit mig att jag inte har pratat med farfar sen julen 2007. Ett och ett halvt år. Jag brukade vara där jämt. Malå var det bästa som fanns.
Är det detta som kallas dåligt samvete?
Bästafarfar.

vår

Nu är våren här. Även om det kanske är tillfälligt, så är våren här. Nu.
Visst blir man varm ända in i själen?
Våren luktar gott.
Liksom, varmt. Och nytt.

Jag önskar att jag fick vara utomhus hela dagen.

sånadär

Jag inser att jag verkligen inte har några tankar alls att skriva ner. Det blir väl så när man har sånt tråkigt jobb. Hjärnan liksom stelnar ihop till en knöl. Som om min hjärna var fluffig och fin innan detta. Haha. Nä, men jag hade iallafall lite roligare och djupare tankar.
Idag ska vi praktikanter ha möte med arbetsförmedlingen. Jag hoppas verkligen vi får svar på alla frågorna... vi känner oss grundlurade - på alla sätt. Jävla bluff alltihop.

Jag börjar även plugga på måndag. Matte och Naturkunskap. Fett. Tråkigt.

Förutom det har jag ordnat klart joels present nu också, delvis iallafall. JAG är glad iallafall! Presenter är bäst om man baserar dem på vad man själv helst av allt önskar sig, eller hur? Han fyller för övrigt år på måndag - det är därför han ska få min drömpresent!

Jag måste verkligen vara världens bästa flickvän? Haha. Fred

adrfg

Män som hatar kvinnor var riktigt bra. Jag såg den på bio i förrgår med Joel. Nu sitter jag som vanligt på praktiken och försöker få tiden att gå...
Sen träna
Sen filmkväll med världens bästa joel och skönt bihang i form av andreas och hans tess
Det blir nog hur bra som helst :)

party och sånt

Fy fan vilket bra party det blev! Fem pers beställde, och jag sålde för sammanlagt 5900 kronor. Sjukt bra första försäljningssumma på mitt första party. Nu sitter jag i soffan nerhasad så nacken böjs i nittio grader och med fötterna på vardagsrumsbordet. Datorn i knät. Inte alls sugen på jobb imorgon men life is a bitch and then you die, eller nåt.
I övrigt... mår jag bra! Jag är lycklig. Vilken skön känsla det är, eller hur?

Nattlinnen och sexleksaker

Imorgon har jag mitt första homeparty! Jag ska alltså köra ut mot Bullmark, sen några mil åt vänster till en by utan namn och till tredje huset på vänter sida. Typ. Eller var det första vänster sen tre kilometer och sen svänga höger vid det stora röda huset? Vi får se hur det går. Det är iallafall ett överraskningsparty, så jag ska ringa värdinnans make Tord när jag passerat Bullmark, sen ska han leda in mig i garaget där jag ska få plocka upp mina grejer i lugn och ro. Jag vet inte hur jag ska presentera mig riktigt. Hej, jag heter Johanna och jag kommer från himmelriket - det låter så... religiöst? Sen låter jag ganska självgod också. Haha. Hursomhelst så beställde jag några nya produkter till min demoväska och jag blev så jävla glad när jag såg att produkterna går att hämta ut på ok/q8 redan idag! Perfekt inför imorgon!
Jag längtar, det känns faktiskt skitkul.

På tal om något helt annat så opereras Joel idag, han ska ta bort sina halsmandlar. Han sitter just nu i nattlinne på sjukhuset och väntar på dropp.

Tur att jag alltid har gillat män i klänning - annars hade detta varit en total erotikdödare.

Lev väl!

fy fan

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article4535437.ab

Jag finner inga ord. Jag känner bara äckel

morgon

Imorse när jag gjorde microgröt så sprack tallriken när jag tog ut den och microgröten (alla som någongång gjort micromat vet att den kommer upp i temperaturer som spisen kan drömma om) vällde ut över mina händer. Så förutom att torka gröt över hela köket har jag även kramat snöbollar med mina frätande, såriga händer hela vägen till jobbet. Nu sitter jag med händerna i isvattenbunkar och kan skriva i ca 6,5 sekunder innan händerna måste ner igen. Mina fingrar är röda tjocka korvar och det gör ASONT!!!
good morning